CRAYON (Creativity in Action to promote Young Entrepreneurship)

In this article:

Развој на програма за обуки (методологија, обука, масивен онлајн курс, видеа, итн.) според реалните потреби на пазарот фокусирана на претприемаштво, креативност, иновации и меки вештини.

Подобрување на квалитетот и релевантноста на високото образование преку подигнување на претприемништвото кај студентите.

Воспоставување стратегиски партнерства помеѓу универзитетите, бизнис инкубаторите, центрите за претприемаштво и бизнисите.

Вклучување на професорите и обучувачите во промоција, прифаќање и употреба на овие нови практики за учење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp