Conference announcement – “Human capital for inclusive growth in North Macedonia”

In this article:
На 27 септември 2022 со почеток во 10 часот во Хотелот Мериот е закажана конференцијата „Човечкиот капитал за инклузивен раст во Северна Македонија“, во чии рамки ќе биде промовиран Извештајот за Република Северна Македонија како дел од сеопфатниот извештај – SME Policy Index: Western Balkans and Turkey 2022. На Конференцијата ќе учествуваат претставници на креаторите на политиките, приватниот сектор и бројни експерти и ќе се дискутира како може Северна Македонија да го надгради својот човечки капитал – вештините, искуството и талентите на граѓаните да бидат во функција на малите и средни претпријатија за да се остври одржлив и инклузивен раст на економијата. На настанот ќе се зборува за развојот на вештините и компетенциите на човечкиот капитал преку добри примери и практики, а како една од практиките ќе биде презентирана и EntreComp алатката за развој на претприемачки вештини. Повеќе детали за Конференцијата може да најдете тука.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp