Учество на САЕМ НА ПРОЕКТИ за презентирање на резултатите од ИПА Програмата

In this article:

Настанот беше спроведен од страна на Министерството за финансии, Министерството за турд и социјална политика и Министерството за образование и наука, со цел презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната програма за развој на човечки ресурси. Се одвиваше во просториите на Економскиот факултет – Скопје, на 04.10.2017 година со почеток во 12 часот напладне. Модераторот Ана Зафирова го отвори настанот и го претстави обраќањето на шефот на Делегацијата на Европска Унија, Самуел Жбогар, а веднаш потоа свое обраќање имаше и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и министерот за финансии Драган Тевдовски. Тие имаа можност да извршат обиколка на саемот на проекти и да ги проследат соодветните резултати. Околу 13 часот според агендата беа спроеведени и три дебати паралелно во различни простории, на темите:

  1. Справување со невработеноста на младите,
  2. Практични вежби во стручно образование и образование за возрасни за поголема вработливост и
  3. Социјални услуги и социјална интергација на локално ниво.

Нашиот тим учествуваше на третата дебата каде беа донесени соодветни заклучоци во врска со поттикнувањето и одржувањето на социјалното претприемништво во Република Македонија.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Recent articles

Featured articles