CRAYON (Creativity in Action to promote Young Entrepreneurship)

In this article:

Развој на програма за обуки (методологија, обука, масивен онлајн курс, видеа, итн.) според реалните потреби на пазарот фокусирана на претприемаштво, креативност, иновации и меки вештини.

Подобрување на квалитетот и релевантноста на високото образование преку подигнување на претприемништвото кај студентите.

Воспоставување стратегиски партнерства помеѓу универзитетите, бизнис инкубаторите, центрите за претприемаштво и бизнисите.

Вклучување на професорите и обучувачите во промоција, прифаќање и употреба на овие нови практики за учење.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Recent articles

Featured articles