Успешна реализација на конференцијата „Денови на кластерите 2016“ во Охрид

In this article:

Градот Охрид беше градот на кластерите на Балканот во 2016 година и понуди можност да се зближат актери од оваа дејност за размена на знаења и искуства, да создадат нови партнерства воедно уживајќи во Македонската гостопримливост, вкусна храна, вино, историја, природа и музика.

Оваа година на конференцијата се собраа над 150 експерти за економски развој на кластерите, академици и кластерски експерти од 5 контитенти: Азија, Австралија, Северна Америка, Африка и Европа. 27 земји беа вклучени во изработката на академски и практични трудови: Нов Зеланд, Јужна Кореја, САД, Малави, Австралија, Франција, Италија, Холандија, Велика Британија, Тунис, Црна Гора, Данска, Германија, Австрија, Чешка, Полска , Словенија, Унгарија, Хрватска, Романија, Бугарија, БиХ, Албанија, Грција, Турција, Македонија и Србија.

Повеќе информации можете да најдете на следниот линк

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Recent articles

Featured articles