Новости

Workshop “The Future of Education: STEM Education, Gender Equality and Green Innovations in Vocational Education and Training”

On 27.01.2023, the Macedonian Academy of Sciences and Arts (MASA) and the National Center for Development of Innovation and Entrepreneurial Learning (NCDIEL), gathered representatives from secondary schools from all over the country on a workshop titled “The Future of Education: STEM Education, Gender Equality and Green Innovations in Vocational Education and Training”, focusing on the…

Details

Резултати од предселекцијата на натпреварот „Најдобар бизнис концепт – 2022“

Почитувани, Организаторите на натпреварот „Најдобар бизнис концепт 2022“, Центарот за развој на нови бизниси при Машинскиот факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Фондацијата Македонија 2025 и Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење (НЦРИПУ) за финалниот натпревар ги избраа следните 16 тимови / концепти (подредени по азбучен ред): 3D Factory Technical High School…

Details

Натпревар „Најдобар бизнис концепт – 2022“

  Центарот за развој на нови бизниси при Машинскиот факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење (НЦРИПУ) и главниот организатор на настанот, Македонија 2025 ќе го реализираат натпреварот „Најдобар бизнис концепт – 2022“ за гимназиите и средните стручни училишта на територија на Република Северна Македонија. Натпреварот целосно…

Details

Оглас за вработување

Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење (НЦРИПУ) објавува оглас за Експерт во областа на образованието, за работа на проекти. НЦРИПУ Скопје, има потреба од нов член во тимот кој ќе се придружи на организацијата со цел аплицирање и реализација на проекти во областа на образованието (поддршка на образовните политики и на реформите…

Details

Open call for student mobility in France for students from vocational secondary schools

Approved in 2019, the INTERVET WB project will enable 360 students from all vocational schools in the 6 Western Balkan countries (Albania, Kosovo, Montenegro, Serbia, Northern Macedonia and Bosnia) to participate in a 1 month long practice abroad. In this second call we will select 11 students from all vocational schools in North Macedonia who…

Details

OPEN CALL FOR PARTICIPATION IN BUSINESS ACCELERATOR PROGRAM IN THE BORDER REGION BETWEEN MACEDONIA – GREECE

The project “Intelligent Cross-Border Accelerator for Innovative ICT-enabled start-ups”, funded by the European Union, announces a call for participation in trainings, as part of an accelerator program, which aims to stimulate entrepreneurship in the cross-border region between Greece and Macedonia. Who can apply: Individuals who want to create their own business Teams that want to…

Details

The Erasmus+ project: “GREENOVET – European VET Excellence Platform for Green Innovation” has started!

We are especially honored to inform the public that on 02 and 03.02.2021, the 4-year project funded by the Erasmus+ program entitled: “GREENOVET – European VET Excellence Platform for Green Innovation” officially started. The project, worth over 4,000,000 euros, includes 18 partners from 4 countries (Austria, Portugal, Finland and Northern Macedonia). Macedonian partners in the…

Details

GREENOVET- Европска платформа за извонредност во стручното образование и обука за зелени иновации

GREENOVET е проект финансиран од Еразмус +, со конзорциум составен од четири региони во Австрија, Финска, Португалија и Северна Македонија, чија основна цел е да промовира извонредност на стручното образование за еколошки иновации низ цела Европа, а притоа да овозможи и позитивно влијание за одржлива и иновативна економија. Во рамки на проектот ќе бидат основани…

Details

Call for experts for the development of training materials

The National Center for Development of Innovation and Entrepreneurial Learning (NCDIEL) announces a call for an expert for the project “Intelligent Cross Border Accelerator (ICBA)”, which is a part of the programme for cross-border cooperation between North Macedonia and Greece, funded by the European Union. Detailed information about the expert position and the required documentation…

Details