Покана за учество на Трибина „Претприемачкото образование во Република Македонија – проблеми и предизвици“

In this article:

Почитувани,

Центарот за стратегиски истражувања при Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Центарот за развој на иновации и претприемачко учење на 15.05.2017 година (Понеделник) со почеток во 11:00 часот во амфитеатарот на МАНУ ја организираат Трибината „Претприемачкото образование во Република Македонија – проблеми и предизвици“.

Ни претставува особена чест, да ве поканиме да присуствувате на Трибината.
———————————————————————————————————
А Г Е Н Д А (10:30 – 13:30)

10-30 – 11:00 Регистрација

Поздравни обраќања

 • Академик Владо Камбовски, раководител на
  Центарот за стратегиски истражувања на МАНУ
 • Министерство за образование и наука на Република Македонија (TBC)

Предизвиците на претприемачкото образование
во Република Македонија

 • Академик Таки Фити, претседател на МАНУ
 • Проф. д-р Изет Зеќири, дописен член на МАНУ
 • Проф. д-р Синиша Зариќ, Економски факултет, Универзитет во Белград, Србија и потпретседател на форумот Stvaratelji za Stoljeća
 • Проф. д-р Радмил Поленаковиќ, Машински факултет, УКИМ и НЦРИПУ
 • Erasmus + проекти:
  • Eco-system up – презентација на содржини за претприемачко учење – проф. д-р Радмил Поленаковиќ
  • Creyon’s – користење на LEGO коцки во претприемачкото образование (проф. д-р Мишко Џидров, УГД)
 • Претставник на Фондот за иновации и технолошки развој
 • Претставник на Македонија 2025 – Најава на натпревар Get in the Ring 2025
 • Доц. д-р Драган Шутевски, Еуро колеџ – инфо за подготовка на зборник со case-study
 • Претставници на бизнис секторот
 • Дискусија

Коктел


Теми за дискусија:
– Потреба од претприемачко образование;
– Претприемачко образование – како е во ЕУ, а како е во Македонија?;
– Најнови трендови во претприемачкото учење – претприемачките компетенции на ЕУ (Entre Comp);
– Потреба од соодветни материјали за претприемачко образование.

 

За време на Трибината ќе бидат презентирани и повеќе ресурси кои може да помогнат во подобро реализирање на наставата по предметните програми.

Ги замолуваме заинтересираните за учество на Трибината да се регистрираат на: http://ecosystemapp.net/e-learning/login/signup.php

Учесниците кои ќе бидат регистрирани ќе добијат сертификат за присуство на трибината.

Лице за контакт:  Борис Џартов 078317907

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Recent articles

Featured articles