Новости

Иновативен Еко-Систем во областа на прекугранчната област (CBC- INNOV8)

Поле Подобрување на конкурентноста, бизнисот, трговијата и инвестициите Наслов на проектот Иновативен екосистем во областа на прекугранична соработка (CBC INNOV8) Вид на договор/Категорија Договор за доделување на грант. Договорен орган: Делегација на Европската унија во Поранешна Југословенска Република Македонија. ИПА Компонента/ (национална или регионална) Програмска година Прекугранична програма за поранешна Југословенска Република Македонија – Република…

Details

EntreCompEdu за наставници

Нашата визија е свет во кој секој ученик има претприемачки вештини за да биде дел од работна сила која одговaра на промените и е способна да дизајнира и имплементира нови решенија за сложени проблеми. EntreCompEdu е проект кој сака да ги поттикне наставниците да ги преиспитаат вештините што ги имаат и како тие можат да…

Details

Отворен повик за Senior Innovation Expert за проектот „Иновативен еко систем во прекуграничната област“

Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење (НЦРИПУ) Скопје, објавува повик за поднесување на понуди за Senior Innovation Expert за проектот „Иновативен еко систем во прекуграничната област“ со референтен број EuropeAid/152956/DD/ACT/MK финансиран од Европската комисија, претставена од Делегацијата на Европската унија во Скопје. Сите заинтересирани кандидати треба да испратат CV, финансиска понуда, изјава за…

Details

Повик за експерт за развој на методологија и спроведување на истражувањa за извозната диверзификација во машински и металопреработувачки сектор

Здружение Национален центар за развој на иновации и претприемачко учење Скопје во рамките на проектот: „Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики – студија на случај: машински и металопреработувачки сектор“ објавува повик за експерт за развој на методологија и спроведување на истражувањa за извозната диверзификација во машински и…

Details

Повик за експерт за анализа на светски искуства со извозна диверзификација

Здружение Национален центар за развој на иновации и претприемачко учење Скопје во рамките на проектот: „Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики – студија на случај: машински и металопреработувачки сектор“ објавува повик за експерт за анализа на светски искуства со извозна диверзификација. Проектот е финансиран во рамките на…

Details

Во тек на реализација е проектот: Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики – студија на случај: машински и металопреработувачки сектор

Проектот е поддржан од програмата за „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, проект финансиран од Европската Унија преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и медиуми 2015, имплементиран од страна на Фондација за Претприемачки сервис за млади (координатор), Фондација за Менаџмент и индустриско истражување и Здружение за…

Details

Учество на САЕМ НА ПРОЕКТИ за презентирање на резултатите од ИПА Програмата

Настанот беше спроведен од страна на Министерството за финансии, Министерството за турд и социјална политика и Министерството за образование и наука, со цел презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната програма за развој на човечки ресурси. Се одвиваше во просториите на Економскиот факултет – Скопје, на 04.10.2017 година со почеток во 12 часот напладне. Модераторот Ана…

Details

Избрани најдобрите бизнис идеи за социјално претпријатие

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) организираше натпревар за најдобра идеја за социјално претпријатие, како дел од проектот СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите. Проектот е финансиран од страна на Европската комисија во рамките на грантовата програма „Поттикнување на социјална инклузија и вработување на локално ниво“ EuropeAid/136315/ID/ACT/MK како дел…

Details

Натпревар за најдобар бизнис концепт Get in the Ring – Skopje 2017 & European Startup Awards 2017

     На 31 Октомври 2017 година во Музејот на народна борба во Скопје се одржа финалето на Натпреварите Get in the Ring (GITR 2017) – Skopje и European Startup Awards (SEUA 2017). Станува збор за натпревари за претставување на бизнис идеи/концепти во две категории, средношколци и возрасни (односно реални стартап компании). Секоја година интересот…

Details

Известување за 16те полуфиналисти од натпреварот Get In The Ring 2017 за средни училишта

Почитувани, Чест ни е да ви ја претставиме овогодинешната листа на 16те полуфиналисти на натпреварот Get In The Ring 2017 за средни училишта. Полуфиналниот натпревар ќе се одржи на 27.10.2017 (петок) во амфитеатарот на Машинскиот факултет со почеток во 12:00 часот. Ве молиме секој од тимовите кои се пласирани во полуфиналето на е-маил: info@ncdieil.mk да испратат музичка…

Details