Новости

Покана за учество на Трибина „Претприемачкото образование во Република Македонија – проблеми и предизвици“

Почитувани, Центарот за стратегиски истражувања при Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и Центарот за развој на иновации и претприемачко учење на 15.05.2017 година (Понеделник) со почеток во 11:00 часот во амфитеатарот на МАНУ ја организираат Трибината „Претприемачкото образование во Република Македонија – проблеми и предизвици“. Ни претставува особена чест, да ве поканиме да присуствувате на…

Details

Покана за настан: kick off состанок за проектот RISE

Почитувани, Ни претставува особено задоволство да ве поканиме да присуствувате на kick-off состанокот (четврток 11.05.2017 во 11:00 часот во ЕУ инфо центар) по повод започнувањето на проектот Социјално претприемништво за инклузија на Ромите (RISE! – Roma Inclusion through Social Entrepreneurship). Во прилог е агендата за настанот 11:00-11:15 Registration 11:15-11:30 Opening of event prof. Radmil Polenakovikj,…

Details

Повик за поднесување понуди за преведувачи за потребите на проектот СПИР

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Преведувачи за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-0.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот линк . Понудите треба да се достават во…

Details

Повик за поднесување понуди за обучувач на Обука за обучувачи

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Обучувач на Обука за обучувачи за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-6.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот линк . Понудите треба…

Details

Повик за поднесување понуди за услуга за печатење

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Услуга за печатење материјали за настаните во рамки на проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-5.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот…

Details

Повик за поднесување понуди за кетеринг услуга

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Кетеринг услуга за настаните во рамки на проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-4.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот линк . Понудите…

Details

Информација за доделување на тендер

Информација за доделување на тендер EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-1 Тендерот со референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-1 за консултантски услуги за анализа на потребата за обуки и развој на методологија за обуки во рамките на проектот „СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите“, со финансиска помош од ИПА Програмата за развој на човечки ресурси е доделен. Повеќе информации има во…

Details

„ЛИДЕР“ Проект – Македонија 2025

Македонија 2025 го отвара повикот за апликации за 10тото издание на проектот „ЛИДЕР“ во Македонија. Ајви бизнис школата од Канада го организира ЛИДЕР проектот од 1991 година. Оваа програма е во стилот на MBA и е десет-дневна работилница која им помага на претприемачите да развијат локални бизнис решенија кои создаваат можности за нивните заедници. Оваа…

Details

Повик за учество на тендер

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење Ве поканува да учествувате на тендер со референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-1 за консултантски услуги за анализа на потребата за обуки и развој на методологија за обуки во рамките на проектот „СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите“, со финансиска помош од ИПА Програмата за развој на…

Details

Повик за поднесување понуди за развој на веб страница

        Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Консултантски услуги за развој, хостирање и одржување на веб страница за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-2.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката…

Details