Новости

Повик за експерт за анализа на светски искуства со извозна диверзификација

Здружение Национален центар за развој на иновации и претприемачко учење Скопје во рамките на проектот: „Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики – студија на случај: машински и металопреработувачки сектор“ објавува повик за експерт за анализа на светски искуства со извозна диверзификација. Проектот е финансиран во рамките на…

Details

Во тек на реализација е проектот: Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики – студија на случај: машински и металопреработувачки сектор

Проектот е поддржан од програмата за „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, проект финансиран од Европската Унија преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и медиуми 2015, имплементиран од страна на Фондација за Претприемачки сервис за млади (координатор), Фондација за Менаџмент и индустриско истражување и Здружение за…

Details

Учество на САЕМ НА ПРОЕКТИ за презентирање на резултатите од ИПА Програмата

Настанот беше спроведен од страна на Министерството за финансии, Министерството за турд и социјална политика и Министерството за образование и наука, со цел презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната програма за развој на човечки ресурси. Се одвиваше во просториите на Економскиот факултет – Скопје, на 04.10.2017 година со почеток во 12 часот напладне. Модераторот Ана…

Details

Избрани најдобрите бизнис идеи за социјално претпријатие

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) организираше натпревар за најдобра идеја за социјално претпријатие, како дел од проектот СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите. Проектот е финансиран од страна на Европската комисија во рамките на грантовата програма „Поттикнување на социјална инклузија и вработување на локално ниво“ EuropeAid/136315/ID/ACT/MK како дел…

Details

Натпревар за најдобар бизнис концепт Get in the Ring – Skopje 2017 & European Startup Awards 2017

     На 31 Октомври 2017 година во Музејот на народна борба во Скопје се одржа финалето на Натпреварите Get in the Ring (GITR 2017) – Skopje и European Startup Awards (SEUA 2017). Станува збор за натпревари за претставување на бизнис идеи/концепти во две категории, средношколци и возрасни (односно реални стартап компании). Секоја година интересот…

Details

Известување за 16те полуфиналисти од натпреварот Get In The Ring 2017 за средни училишта

Почитувани, Чест ни е да ви ја претставиме овогодинешната листа на 16те полуфиналисти на натпреварот Get In The Ring 2017 за средни училишта. Полуфиналниот натпревар ќе се одржи на 27.10.2017 (петок) во амфитеатарот на Машинскиот факултет со почеток во 12:00 часот. Ве молиме секој од тимовите кои се пласирани во полуфиналето на е-маил: info@ncdieil.mk да испратат музичка…

Details

Повик за поднесување понуди за обучувачи на Работилници за одржливост

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Обучувачи на Работилници за одржливост на Канцелариите за социјално претприемништво за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-9.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна…

Details

Повик за поднесување понуди за експерти за менторирање и консултации

Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Експерти за менторирање и консултации за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-10.  Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот линк. Понудите треба…

Details

Одржана обука за ученици од средните школи за натпреварот Get In The Ring 2017

Подготвителната обука за учениците од средните школи беше спроведена во амфитеатарот на Машинскиот факултет во саботата (07.10.2017) со почеток во 11 часот.  Настанот го отвори професорот Радмил Поленаковиќ со воведно обраќање пред присутните и со претставување на гостите спикери: Мотивационен говор Митко Андонов (претставник од Mакедонија 2025, консултант и експерт за маркетинг и продажба) Мотивационен говор…

Details

Повик за учество на натпревар за социјално претприемништво за млади Роми

          Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) организира натпревар за најдобра идеја за социјално претпријатие, како дел од проектот СПИР – Социјално претприемништво за инклузија на Ромите. Проектот е финансиран од страна на Европската комисија во рамките на грантовата програма „Поттикнување на социјална инклузија и вработување на…

Details