Новости

Развој на компетенции за социјално претприемништво низ игра во Општина Штип

     Проектот „Развој на компетенции за социјално претприемништво низ игра во Општина Штип“ е финансиран од Европската Унија преку програмaта ИПА 2- Инструмент за граѓанско општество и медиуми 2014 и е со времетраење од 6 месеци со почеток од 15.03.2017 до 15.09.2017 Спроведувачи на проектот се Националниот центар за развој на иновации и претприемачко…

Details

Повик за поднесување понуди за изнајмување електронска опрема

        Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) објавува покана за поднесување на понуди со предмет на набавка „Изнајмување електронска опрема за проектот СПИР“, референтен број EuropeAid/136315/ID/ACT/MK-12-8412/1-3. Проектот е финансиран од Европска Унија преку ИПА Програмата за развој на човечки ресурси EuropeAid/136315/ID/ACT/MK. Техничката документација е достапна на следниот линк. Понудите…

Details

Објавена постапка за истражување на пазарот согласно барање за распишување на тендерска постапка за прибирање на понуди со предмет на набавка „Консултантски услуги за истражување на потребата за обуки и развој на методологија за обуки“ EuropeAid/136315/ID/ACT/MK

Објавена постапка за истражување на пазарот согласно барање за распишување на тендерска постапка за прибирање на понуди со предмет на набавка „Консултантски услуги за истражување на потребата за обуки и развој на методологија за обуки“ EuropeAid/136315/ID/ACT/MK Invitation letter TNA & Methodology Technical info

Details

Започнува со реализација проектот RISE

Проектот RISE (Roma Inclusion through Social Entrepreneurship) започнува со реализирање. Проектот е финансиран од Европска комисија и е со времетраење од 1 година со почеток  28.12.2016 и ќе се реализира до 27.12.2017. Главната цел на проектот е поттикнување на социјалната инклузија на младите роми преку обуки за социјално младинско претпримништво. Проектот се стреми да ги…

Details

CRAYON’s работилница

Како дел од Еразмус + проектот „CRAYON’s“ беше организирана работилница за претприемачко учење со употреба на Лего коцки – LEGO DESIGN AND METHODOLOGY WORKSHOP Работилницата се одржа на ден 25.11 (петок) во New Mans Business Accelerator во времетраење од 4 часа. За време на работилницата беа презентирани целите на проектот, примената на Лего коцките во…

Details
crayon workshop

CRAYON’S Работилница

Почитувани,   Ни претставува огромно задоволство да ве поканиме на еднодневна интерактивна работилница за користење на иновативна методологија за развој на бизнис идеја дизајнирана со употреба на LEGO® Serious play. Работилницата е дел од Еразмус+ проектот CRAYON, кој вклучува развој на методологија и тренинг програма за поттикнување на претприемачки вештини (crayonsproject.eu). Сите учесници на работилницата ќе добијат сертификати…

Details

Успешна реализација на конференцијата „Денови на кластерите 2016“ во Охрид

Градот Охрид беше градот на кластерите на Балканот во 2016 година и понуди можност да се зближат актери од оваа дејност за размена на знаења и искуства, да создадат нови партнерства воедно уживајќи во Македонската гостопримливост, вкусна храна, вино, историја, природа и музика. Оваа година на конференцијата се собраа над 150 експерти за економски развој…

Details
startup-europe-awards-2016

Победници на натпреварот Startup Europe Awards 2016

За натпреварот Startup Europe Awards 2016 Натпреварот Startup Europe Awards 2016, кој е организиран од страна на Finnova во соработка со Startup Europe, ги избира и наградува локалните претприемачи кои се движечка сила за претприемачката култура во Европа (http://startupeuropeawards.com/). Овој натпревар се стреми да придонесе кон градењето на интегриран европски екосистем кој ги обединува локалните…

Details

Победници од натпреварот Get In The Ring 2016

Финалето на натпреварот Get In The Ring 2016 се одржа на Скопски саем во Метрополис арената со почеток од 11:00 часот кога се натпреваруваа најдобрите 8 тимови од средните училишта од Македонија. Во 14:15 започна натпреварувањето на 8те најдобри стартап компании. Во натпреварувањето помеѓу средните училишта првото место го освои тимот Weighted Blanket. Второто место…

Details

Финалисти од средните училишта за натпреварот Get In The Ring 2016

Почитувани, Ни претставува голема чест да ви ги соопштиме тимовите финалисти од средните училишта од Република Македонија за натпреварот Get In The Ring 2016. Финалето ќе се одржи во среда (19.10.2016) со почеток од 11:00 часот во Метрополис арена (Скопски Саем)   Be GREEN to be SEEN Bright vissioners Edible Water (EW) FLIXBAG GED- Green…

Details