Новости

Продолжен рокот за пријавување за натпреварот Get In The Ring 2016

Почитувани директори, професори, средношколци Заради големиот интерес за натпреварот Get In The Ring 2016, рокот за пријавување е поместен до петок (23.09) 23:59 часот. Чест ни е да ви ја претставиме комисијата која ќе ги избира најдобрите тимови. Zhivko Mukaetov (Alkaloid, Macedonia), Robert Arsov (Guggenheim Securities, USA), Chris Pavlovski (Rumble, Canada), Mitre Kutanovski (Mitre Group, USA),…

Details

Учество на натпреварот Get In The Ring

Почитувани директори и наставници од средните школи, Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) во соработка со Бирото за развој на образованието, Центар за средно стручно образование. Министерството за образование и наука на РМ, Министерството за економија на РМ, Град Скопје и главниот покровител на настанот фондацијата Македонија 2025, и во 2016 година…

Details

Oбука за иновации и претприемништво за наставници – 2016

Почитувани, Националниот центар за развој на иновациите и претприемачкото учење (НЦРИПУ) и Бизнис старт-ап Центарот при Машинскиот факултет, УКИМ, во втората половина на 2015 година како дел од „Проектот за развој на вештини и поддршка на иновации“ на Министерството за образование и наука и Светска Банка, а во соработка со Бирото за развој на образованието,…

Details

Меѓународен натпревар „Get in The Ring“ регинално финале, Софија

Македонските победници на натпреварот Get in The Ring во лесна и средна категорија успешно се презентираa на полуфиналето во Софија. Македонското финале се одржа на 5-ти ноември 2015 година во организација на НЦРИПУ и Европската бизнис заедница. Во полуфиналето во лесна категорија Игор Христов (Fueloil) победи во својата „битка“ против претставникот на Унгарија, и во…

Details