Новости

Полуфиналисти од средните училишта за натпреварот Get In The Ring 2016

Почитувани, Ни претставува голема чест да ви ги соопштиме полуфиналистите – средни училишта од Република Македонија за натпреварот Get In The Ring 2016. Редоследот на тимовите е даден по азбучен ред. Ги очекуваме сите полуфиналисти на Машински факултет, УКИМ во Сабота (15.10.2016)  во 11:00 часот (нова зграда 3ти кат). Голема благодарност до сите ученици и наставници…

Details

Соопштение за натпреварот Get In The Ring 2016 за средните училишта

Почитувани средношколци и ментори учесници на натпреварот Get In The Ring 2016 Заради временската разлика (САД/Европа/Австралија) сеуште ги чекаме резултатите од оценувањето од некои членови од комисијата. Најдобрите 16 тимови кои ќе се пласираат во полуфиналето ќе бидат објавени во текот на денот – најдоцна до 24.00 часот. Ви благодарам за разбирањето Тимовите на НЦРИПУ…

Details

Аплицирајте за стартап натпреварите!

Пријавете се!!! На 19.10. 2016 година на Скопскиот саем, за време на ТЕХНОМА и МАКИНОВА, и како предвесник на економскиот Самит на Македонија2025, ќе се одржи финалето на два глобални натпревари за старт-ап компании. Настанот е  во организација на Националниот центар за развој на иновации и претприемачко учење (НЦРИПУ) и Македонија 2025. Поддржувачи на настанот…

Details

Второ реализирање на обуката по иновации и претприемништво за наставници 2016

Почитувани, Би сакале да ве известиме дека поради поголем интерес за посета на обуката по Иновации и Претприемништво, истата ќе се организира повторно во сабота (01.10) во 11 часот во просториите на Машинскиот факултет (нова зграда, дел за хомологација, III кат)   Секој заинтересиран треба да го пополни следниот формулар за учество. На формуларот за…

Details

Продолжен рокот за пријавување за натпреварот Get In The Ring 2016

Почитувани директори, професори, средношколци Заради големиот интерес за натпреварот Get In The Ring 2016, рокот за пријавување е поместен до петок (23.09) 23:59 часот. Чест ни е да ви ја претставиме комисијата која ќе ги избира најдобрите тимови. Zhivko Mukaetov (Alkaloid, Macedonia), Robert Arsov (Guggenheim Securities, USA), Chris Pavlovski (Rumble, Canada), Mitre Kutanovski (Mitre Group, USA),…

Details

Учество на натпреварот Get In The Ring

Почитувани директори и наставници од средните школи, Националниот центар за развој на иновации и претприемничко учење (НЦРИПУ) во соработка со Бирото за развој на образованието, Центар за средно стручно образование. Министерството за образование и наука на РМ, Министерството за економија на РМ, Град Скопје и главниот покровител на настанот фондацијата Македонија 2025, и во 2016 година…

Details

Oбука за иновации и претприемништво за наставници – 2016

Почитувани, Националниот центар за развој на иновациите и претприемачкото учење (НЦРИПУ) и Бизнис старт-ап Центарот при Машинскиот факултет, УКИМ, во втората половина на 2015 година како дел од „Проектот за развој на вештини и поддршка на иновации“ на Министерството за образование и наука и Светска Банка, а во соработка со Бирото за развој на образованието,…

Details

Меѓународен натпревар „Get in The Ring“ регинално финале, Софија

Македонските победници на натпреварот Get in The Ring во лесна и средна категорија успешно се презентираa на полуфиналето во Софија. Македонското финале се одржа на 5-ти ноември 2015 година во организација на НЦРИПУ и Европската бизнис заедница. Во полуфиналето во лесна категорија Игор Христов (Fueloil) победи во својата „битка“ против претставникот на Унгарија, и во…

Details